Argania Spinosa

Het eeuwenoude geheim van de Berbervrouwen

Na duizenden jaren zijn de voordelen van arganolie nu wetenschappelijk bewezen. De voordelen zitten voornamelijk in een combinatie van onverzadigde vetzuren, (o.a. linolzuur) en in de enorme hoeveelheid vitamine E die de olie bevat. Arganolie bevat ook squaleen, een zeer hydraterende substantie die huidverschilvering normaliseert. Vandaar dat het zeer effectief is om arganolie ook in haar verzorgingsproducten te gebruiken Deze natuurlijke olie wordt door veel vrouwen gebruikt als dagelijkse schoonheidsbehandeling voor het verminderen of voorkomen van rimpels, het hydrateren van de huid, Verlichten van huidaandoeningen zoals acne, eczeem en psoriasis en versterken Verzorgen of voorkomen van zwangerschapsstriemen van haar en hoofdhuid. Maar er zijn veel meer toepassingen mogelijk:

De krachtige werking van arganolie is dus te danken aan een hoge concentratie van essentiële vetzuren, antioxidanten en eiwitten. Dankzij deze werkzame stoffen voedt, kalmeert en versoepelt arganolie uw huid. Daarnaast helpt het om een droge en geïrriteerde huid te hydrateren en te verzachten. Door het versterken van de natuurlijke barrière van uw huid, voorkomt arganolie dat er teveel vocht uit uw huid verdampt Tevens stimuleert arganolie een evenwichtige talgproductie, waardoor de huid soepel blijft.

Doordat de olie diep in de huid doordringt, wordt vernieuwing van uw huidcellen gestimuleerd. De olie is daardoor ook erg geschikt voor bescherming tegen uitdroging door zon en kou. Uit wetenschappelijk onderzoek is bovendien naar voren gekomen dat de unieke componenten van arganolie onder andere de bloedcirculatie stimuleren en de fysieke weerstand bevorderen.

Argania spinosa

De arganboom, of de Argania spinosa, zoals de boom officieel heet, kan 125 tot 450 jaar oud worden. Het duurt 40 tot 60 jaar voordat de boom volledig tot bloei komt. De vruchten lijken een beetje op olijven, maar ze zijn groter en alleen groen als ze nog niet rijp zijn. Zodra de vrucht rijp is, wordt hij bruin. In de vrucht zit een harde noot en daarin zitten de pitten waaruit de olie wordt gewonnen.

Het productieproces

Als de vruchten rijp zijn, worden ze handmatig geplukt en daarna zongedroogd door de familie van de plukker. Het rijpe fruit (en de pulp) wordt vervolgens opgeslagen in het dorp. Daarna wordt de pulp verwijderd en de noten worden gekraakt, om de pitten die er binnenin zitten, eruit te halen. Bij dit proces zijn honderden vrouwen betrokken. Zij sorteren de peulen handmatig om de meest pure olie te kunnen vervaardigen. De olie wordt gewonnen door middel van koude pers. Ter bescherming wordt de olie afgeschonken en gefilterd in roestvrijstalen tanks.

Verhouding prijs-kwaliteit

Het is een hoogwaardig product. Wereldwijd zijn er al heel wat mensen die hebben ontdekt wat deze wonderolie voor hen kan betekenen. Het productieproces heeft natuurlijk ook invloed op de prijs. De olie wordt grotendeels handmatig geproduceerd en dat kost tijd, energie en veel menskracht. Wij denken dat dit het waard is, Argandia hecht dus waarde aan eerlijkheid en puurheid. Daarom heeft zij het Argan ESR in het leven geroepen. Een keurmerk dat staat voor sociaal verantwoorde en eerlijke handel. Argandia verzekert zich daarmee van een vertrouwd Fair Trade stempel in haar sector. Onder toezicht van en gecontroleerd door Ecocert in Marokko, wordt het eeuwenoude geheim van de Berbervrouwen en de oorsprong van Argan behouden. Daardoor kunnen nu én in de toekomst prachtige Argan producten worden ontwikkeld en verbouwd. Miljoenen consumenten kunnen hierdoor blijven genieten van hoogwaardige huidverzorgingsproducten.  Want gebruik van arganolie is pure weldaad!