Over ons

Sinds 2013 is Mediterana in Nederland distributeur van het Franse merk Argandia. Argandia levert een breed assortiment huidverzorgingsproducten op basis van 100 procent natuurlijke argan- en etherische oliën , geproduceerd met respect voor mens en natuur. Het merk heeft zijn oorsprong bij de Berbervrouwen in Marokko. Hicham en Nadia, de eigenaren van Mediterana probeerden veel argan producten uit, maar waren direct verliefd op dit merk en besloten het naar Nederland te halen.
Nadia heeft haar oorsprong in het zuiden van Marokko en groeide op met de schoonheidsgeheimen van argan. De Berbers zijn één van de oudste volkeren van Noord Afrika. Al duizenden jaren wonen zij in Marokko. Van de Berbervrouwen is bekend dat zij al eeuwenlang hun schoonheidsgeheimen van moeder op dochter doorgeven. Dankzij hun kennis en kunde worden mooie, menselijke, natuurlijke en sociaal verantwoorde producten gemaakt. De Berbervrouwen weten dat intens verzorgende grondstoffen verborgen liggen in de vruchten van de Arganboom. De olie die wordt gewonnen uit deze vruchten, deze olie is rijk aan polyfenolen die een ontstekingsremmende werking hebben op de huid Argan olie vertraagd het verouderings proces van de huid en verhoogd de hydratatie en elasticiteit van de huid. Tevens is arganolie rijk aan antioxidanten die de huid beschermen tegen de invloed van vrije radicalen, een krachtige bron van stralende en natuurlijke schoonheid.

PRODUCTEN

Argandia heeft een brede productlijn. Zowel gezichtsverzorging (man en vrouw) als Face, body en haarproducten met als basis 100 procent natuurlijke arganolie, al dan niet aangevuld met pure etherische oliën. Argandia werkt met etherische oliën, deze worden op natuurlijke wijze (destillatie, persen, enfleurage of maceratie) veelal uit geurige geneeskrachtige planten gewonnen, Vooral om lichaam en geest in balans te houden, dus preventief, of om het lichaam tot zelfgenezing aan te sporen. Nadia: “Wij geloven erin dat al onze producten geschikt zijn voor een normale tot heel droge huid. De aanvullende etherische oliën zoals Etherische rozenhoutolie heeft een heilzame en opbeurende werking. Het wordt gebruikt bij stress, spanning, vermoeidheid en emotionele instabiliteit. Ook wordt rozenhoutolie gebruikt bij een gebrek aan zelfvertrouwen en angst. De geur van rozen wordt gebruikt bij meditaties, omdat de zoete, ontspannende geur je tot jezelf brengt. Op de huid werkt etherische rozenhoutolie ontstekingsremmend. De natuurlijke argan olie in combinatie met de weldadige essentiële oliën legt een flinterdun beschermend laagje over je gezicht, waardoor je bestand bent tegen invloeden van buitenaf. Bovendien is onze elixer met 100% natuurlijke arganolie ideaal voor de rijpere huid, omdat-ie lijntjes vervaagt en de huid zichtbaar steviger maakt. Ze ruiken stuk voor stuk heerlijk en intens. Het enige wat je moet doen, is een keuze maken welke geur het beste bij je past.

EERLIJK EN PUUR

Nadia: “We hebben talloze bedrijven benaderd, van Rabat tot Tafrout, om te kijken met welk bedrijf wij konden en wilden samenwerken. We hadden namelijk wel wat eisen: de arganolie moest hoogwaardig zijn, milieuvriendelijk geproduceerd en met respect voor de lokale bevolking.” Met respect voor de rijke natuur worden de Argan boomplantages onderhouden. De principes van de organische agricultuur worden hier dagelijks toegepast. Om de unieke eigenschappen van de oliën te behouden, worden vereisten van het Ecocert-keurmerk nauwlettend opgevolgd. Maar ook de fair trade principes worden strikt gehanteerd: de lokale bevolking krijgt een percentage van de omzet. Hicham: “Hierdoor ontstond, tot vreugde van de lokale bewoners, de mogelijkheid om elektriciteit aan te laten leggen. De maandelijkse stroomrekening wordt door Argandia betaald, net als de opleidingskosten van de plukkers. Want dat is fair trade: het importeren van mooie, eerlijke producten en ondertussen stijgt het levensniveau van de lokale bevolking.”